۲۰ نکته ضروری برای عکاسان مبتدی

۲۰ نکته ضروری برای عکاسان مبتدی

اگر قصد دارید به صورت اصولی عکاسی را یاد بگیرید و یا این که می خواهید مهارت عکاسی خود را بالا ببرید، در این جا به شما کمک خواهیم کرد تا به مقصود خود برسید و پایه ای قوی برای عکاسی خود بسازید. توجه داشته باشید که عکاسی نیز مانند سایر کارها نیاز به یادگیری و تمرین دارد؛ چه برای کسی که اصول را یاد گرفته و چه برای کسی که تازه وارد است. عکاسی طیف متنوعی دارد مثل عکاسی صنعتی، عکاسی تبلیغاتی، عکاسی منظره، عکاسی پرتره و … یادگیری اصول و نکات ضروری عکاسی می تواند به شما در هر یک از زیر شاخه های عکاسی کمک کند. ما در این مقاله به ۲۰ نکته ای که برای عکاسان مبتدی ضروری است اشاره می کنیم، پس با ما همراه باشید.

۱- دوربین را صحیح در دست خود نگه دارید.

شاید به نظرتان کار ساده ای بیاید اما بسیاری از عکاسان تازه وارد به دلیل درست نگرفتن دوربین دستشان تکان خورده و تصاویری تار می گیرند. یکی از بهترین راه حل ها برای این مشکل، استفاده از سه پایه است اما همه عکاسان از سه پایه استفاده نمی کنند، پس بهتر است شما نیز از ابتدا یاد بگیرید که دوربین را به درستی نگهدارید. سمت راست دوربین را به دست راست بگیرید و با دست چپ لنز دوربین را بگیرید. می توانید به دیوار تکیه بدهید و یا بر روی زانو خم شوید و یا کارهای دیگری انجام دهید تا جلوی تکان دستتان را بگیرید.

۲- شروع عکس گرفتن در فرمت Raw

برای تصاویر فرمت های مختلفی وجود دارد که یکی از آن ها فرمت Raw است. در این فرمت شما تصاویر با کیفیت تری گرفته و برای پردازش تصاویر کار آسان تری خواهید داشت. شما می توانید با این فرمت رنگ را تنظیم کرده و سفیدی و کنتراست را در تعادل قرار دهید. به همین دلیل نیاز نیست برنامه های ویرایش تهیه کنید. تصاویر با فرمت Raw به فضای بیشتری نیاز دارد اما اگر فضای مناسب و زمان دارید، ارزش عکس برداری با استفاده از فرمت Raw را حتما دارد. برای استفاده از این فرمت عکس برداری، می توانید به دفترچه راهنمای دوربین خود مراجعه کنید.

 ۳- درک مثلث قرار گرفتن در معرض

مثلث قرار گرفتن در معرض به سه عنصر مهم اشاره دارد: ISO ، دیافراگم و سرعت شاتر. زمانی که در حال عکاسی هستید باید بین این سه عنصر تعادل ایجاد کنید.

ISO: کار این عنصر، تنظیم حساسیت دوربین به نور است. زمانی که ایزو را در درجه پایین تنظیم کنید یعنی می خواهید دوربین نسبت به نور حساسیت کمتری داشته باشد و هر چقدر ایزو دوربین خود را بالاتر ببرید یعنی می خواهید دوربین شما نسبت به نور حساس تر باشد. باید بدانید که هر چقدر ایزو بالاتر باشد کیفیت تصویر پایین می آید و در ایزو های بالا، می توانید نویز را بر روی تصویر ببینید. برای تصاویر خارج از منزل در هنگام روز، ایزو ۱۰۰ تا ۲۰۰ مناسب است اما در هنگام شب و موقعیت هایی که نور کمی دارند باید از ایزو ۴۰۰ تا ۸۰۰ و یا بیشتر استفاده کنید.

دیافراگم: دیافراگم باز شدن در دوربین شما است، یعنی میزان نوری که به حسگر دوربین و عمق میدان می رسد را کنترل می کند. به منطقه اطراف کانون تصویر، عمق میدان می گویند. هر چه دیافراگم گسترده تر باشد (توسط یک عدد f پایین تر نشان داده شده) نور بیشتری به دوربین می رسد و عمق میدان باریک تر خواهد شد و در صورت خلاف آن، نور کمتری به دوربین می رسد اما عمق میدان گسترده تر خواهد بود. اگر می خواهید موضوعتان منزوی باشد از دیافراگم گسترده استفاده کنید اما اگر قصد دارید تمامی صحنه در مرکز باشد مانند عکس هایی که به صورت گروهی می گیریم، بهتر است از یک دیافراگم باریک تر استفاده کنید.

سرعت شاتر: سرعت شاتر میزان باز بودن شاتر در حین عکاسی را تنظیم می کند. باز بودن طولانی شاتر باعث می شود نور بیشتری به حسگر دوربین برسد. سرعت شاتر بلند می تواند عکس های شما را جالب کند اما برای این کار حتما از سه پایه استفاده کنید.

۴- بهترین راه حل برای پرتره دیافراگم گستره تر است.

زمانی که می خواهید از پرتره ها عکس برداری کنید، سوژه باید در مرکز اصلی تصویر شما باشد و برای این کار بهتر است از دیافراگم گسترده تر استفاده کنید. برای آن که بتوانید تأثیر دیافراگم را به خوبی لمس کنید، تصاویری با دیافراگم های مختلف بگیرید.

۵- بهترین راه حل برای مناظر، دیافراگم باریک است.

مناظر را باید با روش های دیگری تهیه کنید زیرا تصاویر کوه ها و پیش زمینه و پس زمینه باید در مرکز اصلی تصویر باشند و برای این کار باید از دیافراگم باریک استفاده کنید. هر چقدر عدد f بزرگتر باشد، دیافراگم باریک تر خواهد شد.

۶- یادگیری استفاده از اولویت دیافراگم و حالت اولویت شاتر

اگر قصد دارید دوربین خود را از حالت خودکار خارج کنید و برای تغییر وضعیت دستی اعتماد بنفس کافی ندارید، حالت اولویت دیافراگم (A  یا Av) و حالت اولویت شاتر (S  یا Tv) دو گزینه مناسب هستند که در بیشتر دوربین ها نیز وجود دارند و خیلی پیچیده نیستند. در حالت اولویت دیافراگم شما می توانید دیافراگم مورد نظر خود را انتخاب کنید و بعد از این دوربین سرعت شاتر را طبق دیافراگم انتخابی شما تنظیم می کند. مثلا در حالت عکاسی از پرتره اگر می خواهید پس زمینه تار شود دیافراگم عریضی انتخاب کرده و دوربین سرعت شاتر مناسب را تنظیم می کند. در حالت اولویت شاتر، برعکس است یعنی شما سرعت شاتر را انتخاب می کنید و دوربین دیافراگم را طبق آن تنظیم می کند. مثلا برای عکس برداری از سوژه در حال حرکت می توانید سرعت شاتر سریع را انتخاب کنید تا عکس واضحی بتوانید بگیرید.

انیمیشن
ممکن است این مطلب را نیز بپسندید

نکات ضروری برای عکاسان مبتدی

۷- از بالا بردن ایزو نترسید.

بسیاری از عکاسان از تنظیم دوربین در ایزوهای بالا می ترسند، زیرا ممکن است عکس هایی تار به همراه نویز به شما تحویل بدهد. این ترس شما درست است اما به زمان و مکانی که این تصاویر را می گیرید نیز توجه داشته باشید. نویز های موجود در تصویر را می توانید بعدا ویرایش کنید و حتی دوربین های پیشرفته ای که در سال های اخیر وارد بازار شده اند امکان عکس برداری در ایزو های ۱۶۰۰، ۳۲۰۰، ۶۴۰۰ و یا بالاتر را به شما می دهند. البته می توانید در ایزوهای بالا، برای رفع نویزها از دوپراتور گسترده تر استفاده کنید.

۸- بررسی ایزو قبل از شروع به عکس برداری

در بعضی از مواقع مانند تولد، مراسمات و … عکس برداری در لحظه انجام می شود و امکان ویرایش آن ممکن است وجود نداشته باشد پس بهتر است قبل از شروع به عکس برداری ایزو دوربین را بررسی و تنظیم کنید.

۹- مراقب فلاش باشید.

در برخی زمان ها مانند شب و در نور کم باید بیشتر مراقب فلاش دوربین باشید، زیرا ممکن است تصاویر خوبی به شما ندهد. مثلا چشمان سوژه را قرمز می کند و سایه های بدی را در تصویر ایجاد می کند. به طور کلی بهتر است ایزو را افزایش دهید و در استفاده از فلاش ریسک نکنید. اگر هیچ نوری در محیط وجود ندارد و شما مجبور هستید که از فلاش استفاده کنید، بهتر است به تنظیمات دوربین خود رجوع کرده و نور فلاش را کم کنید و حتی می توانید کاری کنید که نور فلاش نرم شود مثلا تکه ای کاغذ بر روی آن قرار دهید.

۱۰- تعادل رنگ سفید را یاد بگیرید.

اگر رنگ سفید را تنظیم نکنید ممکن است رنگ عکاسی شما به رنگ قرمز، نارنجی، سبز یا آبی نزدیک شود. شما می توانید تنظیم رنگ سفید را ثابت کنید، اما همه عکس های شما یکنواخت خواهد شد. بهتر است با توجه به شرایط مختلف عکاسی، آن را نیز تغییر دهید. تنظیمات نور سفید در دوربین عبارتند از تعادل سفید خودکار، نور روز، ابری، فلاش، سایه، فلورسنت و تنگستن. اگر به این تنظیمات تسلط ندارید بهتر است از دفترچه راهنما کمک بگیرید.

۱۱- خواندن هیستوگرام را یاد بگیرید.

در هنگام عکاسی احتمالا شما نیز به صفحه LCD دوربین خود نگاه کرده تا نور تصویری که گرفته اید را بسنجید، اما این روش قابل اعتمادی برای سنجیدن نور نیست؛ چون تصاویر در صفحه نمایش ممکن است روشن تر یا تیره تر به نظر بیایند. برای ارزیابی نور عکس، بهتر است از هیستوگرام استفاده کنید که نمودار کوچکی است که در کنار تصویر به شما نمایش داده می شود. تفسیر هیستوگرام به زمان و تمرین نیاز دارد. سمت راست نمودار نشان دهنده سفید ها یا برجسته ها است و سمت چپ نمودار نشان دهنده سیاه ها و سایه ها می باشد.

۱۲- با پرسپکتیو یا چشم انداز بازی کنید.

با پرسپکتیو می توانید کمی به عکس های خود خلاقیت اضافه کنید. زمانی که تصاویر از دور یا نزدیک گرفته شوند نگاه بسیار متفاوتی را به بیننده منتقل می کنند. این روش را امتحان کنید اما باید بدانی که برای همه سوژه ها جواب نمی دهد اما می توانید حداقل آن را آزمایش کنید و بعد نتیجه را بسنجید.

۱۳- قاعده سوم ها را درک کنید.

طبق قاعده سوم سوژه ها در حالت معمولی خود جالب تر هستند، یعنی زمانی که در مرکز نیستند. تصور کنید تصویر شما با دو خط عمودی و دو خط افقی شبکه بندی شده است. طبق قاعده سوم سوژه باید در طول یکی از چهار خط و یا بر روی نقاطی که با هم برخورد می کنند قرار بگیرد. البته در عکاسی خلاقیت نقش مهمی دارد و ممکن است گاهی شما بخواهید قواعد را بشکنید و طبق سلیقه خود عکاسی کنید.

۱۴- چشم ها باید همیشه در مرکز توجه باشد.

در عکاسی پرتره مهم ترین عضو صورت، چشم ها هستند و اولین چیزی که به آن نگاه می شود، چشم ها هستند. به همین دلیل چشم سوژه باید در مرکز توجه شما باشد. هنگام عکاسی یک نقطه در نظر بگیرید و یک چشم را با آن تنظیم کنید و بعد از آن چشم دوم نیز در جای مناسب خود قرار می گیرد.

۱۵- به پس زمینه توجه کنید.

به طور کلی باید پس زمینه ساده باشد تا ذهن بیننده را از موضوع اصلی دور نکند. برای پس زمینه خود از الگوهای ساده استفاده کنید.

۱۶- سرمایه گذاری بر روی سه پایه

اگر می خواهید عکس های صاف در نور کم و بدون استفاده از ایزوهای خیلی بالا بگیرید ، بهتر است از سه پایه استفاده کنید. در هنگام خرید سه پایه به وزن، ارتفاع و استحکام آن توجه داشته باشید. چون حمل نقل سه پایه بر عهده شما است و می خواهید آن را با خود به هر جایی ببرید و از طرف دیگر باید تحمل وزن دوربین را داشته باشد.

۱۷- عکس برداری در زمان طلوع خورشید و غروب آفتاب

بهترین زمان عکس برداری در طول روز، هنگام طلوع خورشید و عصر است. به زمان قبل از طلوع خورشید و بعد از غروب آن، ساعت طلایی می گویند، زیرا در این زمان ها خورشید در آسمان در سطح پایینی قرار دارد و نور آن نرم است.

۱۸- سرمایه گذاری بر روی برنامه ویرایش عکس خوب

هنگامی که در فرمت RAW عکس برداری می کنید دیگر نیازی به ویرایش کردن عکس ندارید، اما در غیر این صورت باید بعد از عکاسی، تصاویر خود را ویرایش کنید. از جمله برنامه های ویرایش که عکاسان حرفه ای از آن ها استفاده می کنند Adobe Photoshop یا Lightroom است اما اگر برای شروع کار می خواهید هزینه کمتری کنید می توانید از برنامه های پیکاسا، Paint Shop Pro استفاده کنید.

۱۹- انتخابی باشید.

مهم نیست چقدر با تجربه و با استعداد هستید تنها سعی کنید بهترین خود باشید. دلیل این که خیلی از عکاسان متوسط کارهای خوبی انجام می دهند همین است. آن ها با تصاویر متعدد از یک صحنه، شما را خسته نمی کنند. اگر می خواهید عکس های بسیار خوبی داشته باشید بهتر است از یک سوژه یک عکس بگیرید اما با کیفیت.

۲۰- از اشتباهات خود درس بگیرید.

گرفتن عکس های متعدد بی کیفیت ممکن است شما را نا امید کند اما دلسرد نشوید و سعی کنید از آن ها درس بگیرید. اگر عکس بدی گرفتید سریع آن را حذف کنید، چند لحظه با دقت به آن نگاه کنید تا متوجه اشتباهات خود بشوید و به فکر رفع آن ها باشید. خیلی اوقات می توانید با یک تغییر ساده مثلا تغییر سرعت شاتر، تصاویر بهتری بگیرید. جنبه ها و روش های مختلف عکاسی را مطالعه کرده و نقطه ضعف های خود را تقویت کنید.

تماس
با کارشناسان ما تماس بگیرید 09125959757